Help, mijn WordPress vraagt steeds om updates maar ik doe maar even niks…

Ik hoor het regelmatig en eigenlijk is het best wel zorgwekkend. Mensen kiezen voor WordPress omdat het gratis in gebruik is en het heel flexibel is. Met de juiste plugins en een goed Thema kunnen veel mensen er met een beetje aandacht best een goed website mee neerzetten. En dan? Ja dan vaak niks. Of eerst nog wel en daarna niks. Want het werkt nu toch goed? En dan misschien niet meer..

Ik heb het over updates en het wel of niet uitvoeren ervan. De gedachte is vaak dat als het nu goed werkt, dan is het goed. Vooral geen updates draaien, want dan kan het misgaan. Net als bij je PC: altijd als je een keer wel akkoord geeft op een update, dan doet ‘ie het daarna niet meer. 

Het klinkt als een open deur, maar dat is niet zo’n heel goed idee. De site wordt steeds kwetsbaarder en gaat op den duur ook minder goed functioneren. Nou is dat van dat functioneren nog niet zo erg. Dat los je dan wel weer op, toch? 

Wat vervelender is, is dat de website vroeg of laat een keer gehackt wordt. Hoe weet ik dat zo zeker? Nou ok, zeker is het niet, maar ik wordt vaak gebeld door mensen die met een gehackte of gecrashte website zitten. 

Vaak is het profiel hetzelfde: website zelf gebouwd (prima), goedkope hosting (kan prima zijn) en niet regelmatig updates draaien (Aaai..). 

Wordpress updates laten doen

“Kun jij het even repareren? Dat kan nooit moeilijk zijn”

Soms valt het inderdaad mee, maar het kan ook voorkomen dat je uren / dagen bezig bent om alles weer op orde te krijgen. En sommige websites zijn zo diep geinfecteerd dat het soms niet te garanderen is dat de site weer gehackt wordt. Dan moet je soms kiezen voor herbouwen van de website. Erg zonde…want het is niet nodig. En voorkomen is niet duur.

Hoe kun je dit nu voorkomen? 

Door je onderhoud goed en regelmatig te doen. Het is geen hogere wiskunde, maar dat is brood bakken ook niet. Uiteindelijk ga je toch naar de bakker als het goed moet zijn 😉 

Laat je WordPress onderhoud over aan No Stress WordPress. Mocht er dan toch nog iets misgaan, dan wordt het in ieder geval opgelost. Zonder onverwachte extra kosten > Bekijk hier de aanbieding

Voorkom WordPress kopzorgen en regel het onderhoud