Stappenplan – je hebt besteld, je kunt inloggen. Wat nu?

De eerste stappen 

Het idee is dat je zelf gaat bouwen en invullen. Maar ieder begin is lastig dus hierbij een stappenplan waarmee je in een paar stappen de website al aardig kunt omzetten naar jouw huisstijl.

1. Het logo plaatsen

Met het plaatsen van je eigen logo begint de website direct al een beetje op je eigen website te lijken. Daar gaan we dan ook mee beginnen. Bekijk de afbeeldingen om te zien welke stappen je daarvoor moet nemen. 

2. De Sitenaam veranderen

Je bedrijf heeft een naam en je wilt waarschijnlijk de naam van de site daarop aanpassen. 

  1. Je gaat naar “Instellingen” in het zwarte menu aan de linkerzijde van je WordPress beheer en kiest daar voor “Algemeen”
  2. Dan opent er een venster. Bovenaan zie je “Sitetitel” en “Ondertitel” – Deze vul je allebei in. Bijvoorbeeld: Sitetitel: NoStress WordPress – Ondertitel: WordPress diensten zonder zorgen.
  3. Wijzigingen opslaan (blauwe knop onderaan.

3. Standaardkleuren instellen

Je wilt niet telkens kleurcodes op moeten zoeken en deze bij elke handeling weer handmatig toevoegen. Je kunt deze in een standaard kleurenpalet opnemen, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken worden. De kleurcodes moet je wel even eenmalig zelf opzoeken. 

Een extentie zoals Colorzilla kan je daarbij helpen. Met deze tool kun je kleuren uit een webpagina halen. 

4. De Customizer instellen – kleuren, lettertype, etc

De webpagina’s zijn flexibel en veelzijdig. Elke pagina kun je compleet anders maken. Maar je wilt ook wel een paar basisinstellingen bepalen. Zo is het lettertype standaard altijd hetzelfde en kun je daar desgewenst af en toe van afwijken. Zo zijn de koppen standaard hetzelfde formaat en kleur en wijk je daar alleen incidenteel van af. Dat soort dingen bepaal je in de Customizer.

Ga naar: “Weergave” >> “Customizer” en bekijk de film voor meer uitleg

3. Standaardkleuren instellen

Je wilt niet telkens kleurcodes op moeten zoeken en deze bij elke handeling weer handmatig toevoegen. Je kunt deze in een standaard kleurenpalet opnemen, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken worden. De kleurcodes moet je wel even eenmalig zelf opzoeken. 

Een extentie zoals Colorzilla kan je daarbij helpen. Met deze tool kun je kleuren uit een webpagina halen. 

Belangrijke tips om tijd te besparen

 

Bouw eerst 1 of 2 pagina’s goed op

Natuurlijk is het aantrekkelijk om gelijk allerlei pagina’s te publiceren en als speer een website uit de grond te stampen, maar je komt vaak steeds tot nieuwe inzichten en ideeen. En dat is mooi, maar niet als je al 10-tallen pagina hebt gemaakt en deze allemaal weer moet nalopen om dit door te voeren. 

Tips om dit beter te doen: 

  1. Zorg voor een goede basisconfiguratie van de Customizer: als je daar iets aanpast dan geldt dat voor alle elementen met die standaardinstellingen.
  2. Sla blokken/rijen/secties die je vaker wilt gebruiken op in de Divi Bibliotheek.
  3. Gebruik pagina’s die je mooi vindt als basis voor een volgende. Kopieer deze en pas aan wat er anders moet en behoudt wat er goed is. 
a

Menu’s aanpassen en beheren

WordPress heeft veel dingen die je even moet ontdekken en die misschien niet gelijk logisch zijn of voelen. Hierbij alvast wat dingen die je wellicht een hoop Googlen kunnen besparen:

MENU – hoofdpagina’s worden automatisch aan het menu toegevoegd, als je dit zo hebt ingesteld. Subpagina niet en dit is ook niet standaard in te stellen. Wil je iets aan een menu toevoegen of verwijderen?

Ga naar: Weergave >> Menu’s >> Kies het betreffende menu >> Maak je aanpassing >> Vergeet niet op te slaan

 

I

Youtube kanaal

De ontwikkelaar van Divi heeft een enorme schat aan video tutorials op het Youtube kanaal staan. Hiermee kun je je uren vermaken als je alles wilt leren, maar er staan ook korte video’s die in een paar minuten een module uitleggen. 

Hier vind je een waardevolle playlist

 

Webshop

Ja, ik wil gebruik maken van jullie diensten en wil bestellen.

WP Specialisten

Ervaring met WordPress en klanten zoals u sinds 2008

Locatie

Werkzaam vanuit Leiden en Zoeterwoude, met servers in NL

Contact

Vragen over ons product? Bekijk de FAQ of neem contact op.