Overeind blijven en denken in mogelijkheden – juist nu!

Al even liep ik rond met het idee voor “No Stress WordPress”. Ik had wel wat dingen opgeschreven en een begin gemaakt met een website, maar omdat ik het al best druk had, kwam het er niet van om echt stappen te maken.

De noodzaak was er niet. De toegevoegde waarde was nog niet helemaal helder. Ik weet het niet precies. Maar toen kwam de Corona ellende als een wervelwind door het land en alles wat gewoon was, was ineens niet meer gewoon. Alles was anders en elke volgende dag was het weer anders. Op TV zei iemand dat er in een dag zoveel gebeurde dat het leek alsof er jaren verstreken.

Het bracht ook nog iets anders met zich mee. Namelijk ondernemers die in 1 klap al hun inkomsten voor de komende maanden zien verdampen. Weg volle agenda, weg lekker hard werken en de bijbehorende voldoening. Daarvoor in de plaats komt de angst en onzekerheid. Hoe gaan we dit overleven?

Maar ook creativiteit. We moet toch ook door. Het vraagt veel van de flexibiliteit en ondernemersgeest. Veel bedrijven verkopen kadobonnen, gaan maaltijden bezorgen en sporten gebeurt met online begeleiding.

Op welke manier kan ik zelf overleven en anderen tegelijkertijd helpen?

Zelf wil ik de tijd die het duurt nuttig besteden. Aan mijn bedrijf werken. Zorgen dat alles na de crisis weer snel hetzelfde of beter wordt. Dan moet je klaar staan om gelijk weer goed uit de startblokken te komen. Voor mij betekent dit producten ontwikkelen. Maar wel met het belang van de ondernemer voorop. Daar gaat het om. Dat wordt mijn missie tijdens de Coronacrisis. Zorg voor jezelf, zodat je voor anderen kunt zorgen. En dat wil ik doen met de kennis en vaardigheden die ik te bieden heb.

Enkele producten die daarbij passen:

SimpleShop

Als de mensen niet meer naar jou komen (of mogen komen) dan komen jou producten toch naar de mensen toe? Een webshop is niet voor iedereen ideaal, dat besef ik ook. Zeker niet zo’n dure, die alleen maar geld kost en toch niet kan concurreren met de ‘grote jongens’. Maar dit zijn andere tijden.

Jouw klanten willen je wel steunen, maar je moet ze wel de mogelijkheid geven. 

SimpleShop is een eenvoudige webshop waarin je  jouw producten online kan verkopen. Je benadert vervolgens jouw klanten per mail, social media of welke creatieve wijze dan ook, en je vraagt het ze gewoon: steun je mij in deze moeilijke tijd? Je zult zien dat ze daar best bereid toe zijn. Dit zijn bijzondere tijden, die vragen om andere oplossingen. Het kost niet veel en kan snel geregeld worden. 

Deze oplossing is er in 2 varianten: de gewone SimpleShop, waarbij je een kleine investering doet en je kunt gaan verkopen. En er is een 2e variant, omdat het niet de makkelijkste tijd is om te investeren. Hierbij betaal je een nog kleiner bedrag en betaal je een kleine fee per verkoop. Zo kost het alleen maar iets als het je ook iets oplevert. Bekijk deze fee-variant hier

Zelf bouwen – voorgeinstalleerd en geconfigureerd

Je hebt ineens een stuk minder opdrachten, maar je bent wel hard toe aan een nieuwe website. Dat komt slecht uit! Wat nou als je de vrijgekomen tijd besteedt aan het zelf bouwen van je website? Zelf bouwen?? Kan ik dat? 

Wel als WordPress al is geinstalleerd en deze al is voorzien van Divi Theme en Divi Builder. Op deze manier wordt bouwen en invullen een stuk gemakkelijker.  Divi is een premium thema en bij onze voorgeinstalleerde WordPress zit de licentie inbegrepen. Bovendien zijn er tal van tutorial-video’s beschikbaar waarmee jij snel kunt leren hoe je een website opbouwt. Je hebt de juiste tools in handen en nu heb je er tijd voor. Dus doe het ook nu. Bekijk en bestel het pakket.

Natuurlijk, ik probeer hier ook gewoon wat werk uit te halen, maar wel op een manier waarop we beiden zijn geholpen. Want we zitten er samen in, en we komen er samen weer uit. 

Groet,

Joost Zitman