SimpleShop in de praktijk: Bestellen bij De Koekop

De Koekop is een restaurant in Leiden. Gerund door Michiel en Jenny. Met veel passie weten zij hun gasten iedere keer weer een unieke ervaring te bieden. Prachtig opgemaakte borden, heerlijke smaakcombinaties en begeleid door een goed glas wijn. Echt een genot om daar te eten. Maar toen gebeurde het… Ze moesten de deuren sluiten. 

Hard geraakt door corona-maatregelen

De horeca heeft het zwaar in deze tijd, maar bij de pakken neer gaan zitten was voor Michiel en Jenny geen optie. Razendsnel stelden zij een menu samen en begonnen maaltijden te bezorgen. Dat sloeg aan! En terecht, want lekker uit eten kan even niet meer, maar lekker eten laten bezorgen kan nog wel. En dan kun je beter maar iets goeds bestellen.

Administratie en gedoe

Het bestelconcept sloeg dus aan. Dat is fijn. Dat geeft even lucht. Maar een nieuw probleem dient zich al snel aan. Het is best een hoop gedoe als je bestellingen per telefoon, mail en Whatsapp binnen krijgt. En die bestellingen zijn dan alleen nog maar bestellingen. Ze moeten ook nog betaald worden. En hoeveel kun je per dag aan? Best een puzzel om dat allemaal in goede banen te leiden. Dat moet anders dachten zij.

En toen was er No Stress WordPress

Michiel las een post op Facebook of Linkedin en dacht en nam contact op. SimpleShop zou weleens de oplossing kunnen zijn. Zo zouden er verschillende dingen in 1 keer geregeld zijn, namelijk:

  • Online afrekenen in plaats van tikkies sturen en dit zelf in de gaten houden. Als de bestelling binnenkomt is er al betaald.
  • Niet meer handmatig tellen of er op een bepaalde dag nog ruimte is. Ze kunnen per dag een voorraad aangeven.
  • De kadobonnen die ze toch al verkochten zijn ineens veel makkelijker aan te bieden
  • De verzendkosten worden automatisch berekend.
  • Er kan alleen worden besteld uit zelf ingestelde postcode gebieden.

Kortom: het scheelt tijd, gedoe, fouten, discussies en het brengt rust, overzicht en de zekerheid dat een bestelling betaald is voordat ‘ie binnenkomt.

>> Ook benieuwd naar de bezorgmaaltijden van de Koekop? <<

Inzetbaar voor iedereen die iets te verkopen heeft

In dit voorbeeld gaat het om een restaurant, maar natuurlijk gaat dit nog meer op voor fysieke winkels die het voor hun klanten makkelijker willen maken om ook vanuit huis hun artikelen te bestellen. Maar ook voor diensten, kaartverkoop en bijvoorbeeld cursussen is dit een uitstekende tool. En niet duur 😉

(De webwinkel op deze website is ook gebouwd in Woocommerce en valt ruimschoots binnen de mogelijkheden van deze SimpleShop aanbieding.)

Wordpress geinstalleerd bij domein en hosting

Minder administratief gedoe en veel gemakkelijker bestellen