Starten met WordPress zonder gedoe: gratis geinstalleerd bij jouw hosting

Ken je dat? Dat je ergens vol goede moed aan begint maar dat de voorbereidingen voordat je echt kunt beginnen zo demotiverend zijn dat je nooit aan het echte werk toe komt? Dit komt veel mensen die ooit zelf met WordPress zijn gestart heel bekend voor. Voor deze mensen is er weer hoop 🙂

We gaan beginnen!

Eén van de mooie dingen aan WordPress is dat er zoveel hulpbronnen vrij beschikbaar zijn. Ook zijn er allerlei tools en hulpmiddelen waardoor installeren een stuk eenvoudiger wordt dan dat het voorheen was. Je moet nog wel even domein regelen, een hostingpakketje bestellen en dan, met of zonder “one-click install” programma, de software installeren.

He? Wat is dat?

Eenmaal onderweg in de installatie geeft het systeem aan dat er geen SSL certificaat gevonden is om een beveiligde verbinding tot stand te brengen. Wat is dat nu weer? Na contact met de host kom je er wel uit en is ook het “groene slotje” in de browser geregeld.

Wat nu weer?

“De PHP versie is verouderd. Neem contact op met je host”. Dat klinkt niet veilig. Weer contact opnemen met de host dus, want het moet wel veilig en goed zijn. De host zet de PHP versie om naar de meest recente versie en je kunt weer verder.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van dingen waar je tegenaan kunt lopen tijdens jouw eerste kennismaking met WordPress. Je komt er uiteindelijk wel uit. Daar ben ik van overtuigd. Maar zeg nou zelf: waarom zou je er een paar uur of langer aan besteden als je dit gedeelte van het WordPress traject waarschijnlijk maar 1 of enkele keren in je leven gaat uitvoeren? Dat is zonde van je tijd. Tenzij je het heel leuk vindt natuurlijk. Maar je zult niet de eerste zijn die er eerst uren kostbare tijd aan besteedt en dan alsnog naar mij komt. 

Blijf gemotiveerd, kies de juiste voorbereiding

Bewaar je enthousiasme voor het moment dat je inlogt in je nieuwe WordPress website en je begint met bouwen en invullen. Voorkom dat je er al klaar mee bent voordat je begonnen bent.

Bestel nu een domein met hosting en WordPress voorgeinstalleerd. Een domein en hosting heb je toch nodig, dus eigenlijk kost dat laatste stapje met dat grote voordeel je eigenlijk bijna niks. Waar wacht je nog op? Maar het jezelf niet te moeilijk!

Wordpress geinstalleerd bij domein en hosting

Bespaar jezelf de frustratie en bewaar het enthousiasme voor het deel waar je mee bezig wilt zijn: het bouwen en invullen van jouw nieuwe WordPress website.